Konstnären Britt Bogårdh ställer ut på Galleri 28.

Det är inte många konstnärer som kan säga att de kommit med på Liljevalsch två år i rad men det kan Kalmarkonstnärinnan Britt Bogårdh! Likt juryn på Liljevalchs vårsalong har Bogårdh fångat Galleri 28 med sina utsökta målningar som behandlar ljus och arkitektoniska former och vinklar som i sitt utförande flörtar med purism.

Mellan 5 – 19 december ställer Britt Bogårdh ut sina konstverk i sin separatutställning ”Frånvarande närvarande” på konstgalleriet Galleri 28 i Kalmar.

Vernissage är lördagen den 5 december och med Corona-restriktioner bokar galleribesökarna in sig på timecenter.se/galleri28 där det finns 5 st platser varje hel timme.

Sandra Fredin succé på konstgalleri!

Konstnärinnan Sandra Fredin har en välbesökt utställning på Galleri 28 i Kalmar. Nu på fredag och lördag gästas konstgalleriet av konstnären själv mellan 11-15.

Konstnären Sandra Fredin med sin soloutställning Växtverk.

Sandra Fredin går sin egen väg med sina mystiska och något makabra konstverk!

Fredin har tidigare ställt ut på Kalmar Konstmuseum och Teatergalleriet i Kalmar. Nu är hon uppmärksammad med sin största soloutställning någonsin på Galleri 28 i Kalmar 24 oktober – 7 november med Vernissage lördagen den 24 oktober.

Sandra Fredin i sin ateljé.

Pressvisning hålls kl 11 måndagen den 19 oktober.

Sandra Fredins egna ord om utställningen ”Växtverk”

I den här utställningen siktar jag på att förena barnet och mystiken.

Symbolen för ett lugnat barn kommer vanligtvis i form av mjuka, färgglada tyger och fluffig, kramvänlig vaddering.
Gosedjuret är närmast en ikon för människan de första åren av ens liv.

När livets mystiska, något makabra uppvaknande sedan kommer krypandes förvrängs barnets en gång oskuldsfulla sinne. Känslor av kärlek och lust, avund och illvilja, äckel och förvirring, utmattning och hopp växer så att det knakar. Jag väljer att sätta dem sida vid sida, i en och samma kropp, och på så vis ge en slags katarsis från dessa känslor vi bär med oss igenom livet.

Genom dessa verk bjuder jag in till att minnas den som var här först. Barnet.
Med ett gosedjur i famnen.
Med en docka, en leksak. Som en vadderad fyr i ovädret.

Lars Kling återvänder till Kalmar – med ny utställning på Galleri 28

Lars Kling konstnär

Med utställningen Blickar gör konstnären Lars Kling comeback, och det med känslomässigt starka och uttrycksfulla alster i olja och akryl. 

– Jag har inte ställt ut på tio år, och när det nu sker känns det extra fint att det är just i Kalmar, staden där jag vuxit upp och där jag fortfarande tillbringar mina somrar, säger han. 

Konstnären Lars Kling är utbildad på Konstfack och har genom åren haft ett 20-tal uppmärksammade och uppskattade separat- och samlingsutställningar, bland annat på Eksgården på Öland och Utställningssalongen i Stockholm. När han nu åter väljer att visa upp sin konst sker det med premiärutställningen för nystartade Galleri 28 som drivs av Johan Hjärtstrand.  

– Jag är själv konstnär, målar figurativt och har en förkärlek till det klassiska måleriet. När jag såg Lars konst kände jag därför en gemenskap och fick även ett fint intryck av honom som person. Dessutom är vi ju både från Kalmar, säger han. 

Lars Kling berättar att han i och med utställningen fått möjlighet att både blicka bakåt och framåt. 

– För mig handlar konst om att se och om att känna, tillägger han. 

Utställningen Blickar pågår under perioden 19 september – 3 oktober, på Galleri 28, Larmgatan 28, Kalmar.