Ansök till Jurybedömd Sommarsalong i Kalmar 2022

Galleri 28 i Kalmar

Välkomna att söka till en jurybedömd Sommarsalong på Galleri 28 i Kalmar. Ansökan har startat och sista inlämningsdag är den 1 april. Utställningen kommer att visas 28 maj till 30 juli.

Sommarsalongen kommer hållas på Galleri 28 som ligger i centrala Kalmar på en av stadens många shoppinggator. Galleriet på 140 kvadrat kommer kunna visa ca 50 verk. Konstnärer kan söka med måleri, grafik, teckning och skulptur. Kalmar ligger vackert beläget vid havet med Öland som granne. Vi kan stoltsera med att staden varit vald till Sveriges sommarstad 4 år i rad.

Galleri 28 där Sommarsalongen kommer hållas är ett galleri som visar samtidskonst med flertalet separat-och temautställningar per år. Galleriet ligger omgivet av hotell, restauranger, barer och butiker. Larmtorget som ligger ett stenkast ifrån galleriet är stadens hjärta och pulserande uteliv på sommaren.

Du söker med 4 verk. 1 verk eller fler har möjlighet att komma med på sommarsalongen. För er vars verk blir antagna ansvarar konstnären själv för transport till och från Galleri 28. Om du blir antagen kommer vi kontakta dig om vidare instruktioner och avtal.

Fredagen den 27 maj blir det VIP-kväll och vernissage på lördagen den 28 maj.

Anmälningsavgiften på 300 kr ska täcka de administrativa kostnader som hanteringen av sommarsalongens alla ansökningar kräver.

Ansök här!

15 reaktioner på ”Ansök till Jurybedömd Sommarsalong i Kalmar 2022”

 1. Hej!
  När ni skriver att konstnärer själv ska ombesörja transport, innebär det att man måste lämna in verken personligen, eller funkar det att skicka er verken som paket?
  Vänliga hälsningar
  Charlotte Riessen
  Parmmätargatan 13
  112 24 Stockholm
  0730 29 74 37

  1. Hejsan Charlotte! 😊
   Galleriet ser gärna att man kommer med sina verk om ni kommer med. Vi vill så gärna träffa alla deltagarna. Om det absolut inte går går det självklart bra att skicka verken.
   Vänligen, /Johan – Gallerist

 2. Hej! Jag undrar om man måste vara yrkeskonstnär eller ha gått konstnärsutbilning för att ansöka, eller kan man delta som hobbymålare också?

 3. Hej! Jag ansökte till samtalet från Konstpool och betalade de 300 kronorna men jag fick inget e-postmeddelande och jag är inte säker på om det gjordes. Hur kan jag veta det?

 4. Hej!
  Jag vill gärna delta med några skulpturer.
  För att veta vilket format jag ska välja att söka med skulle jag behöva veta hur stor gallerilokalen är. Tacksam om du vill svara.
  MVH

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.