Retrospektiv utställning med Lars Lindsjö.

Gallerist Johan Hjärtstrand med Lars Lindsjös verk.

Konstutställning:

Opkonst, en retrospektiv utställning med Lars Lindsjö

Öppnar den 28 augusti, pågår till den 11 september.

Retrospektiv utställning med opkonst

Denna konststil som slog igenom på slutet av 60-talet kan komma att bli inne igen. 2016 visades Eye Attack: Op Art and Kinetic Art 1950-1970 at the Louisiana Museum of Modern Art och nu tar Galleri 28 vid och visar en näst intill aldrig tidigare visad samling från konstnären Lars Lindsjö. Utställningen kommer att visa ett hundratal verk från konstnären i utställningen Opkonst, en retrospektiv utställning med Lars LindsjöMålningarna är extremt välgjorda i olja på duk eller pannå. Konstutställningen är retrospektiv. Lars Lindsjö gick bort 2021 och producerade dessa verk mellan 1970 tills tidigt 2000-tal. 

När jag fick ta del av denna samling som nu tillhör Lindsjös dödsbo fick jag gåshud, att det finns en sån gedigen samling av opkonst som inte visats för den stora konstpubliken. Tankarna for genast till konstnären Hilma af klints aldrig tidigare visade verk. – /Johan Hjärtstrand, Gallerist, Galleri 28.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.