Konstskolan 2s avgångsutställning på Galleri 28 i Kalmar.

Välkommen till PARTAJ, Ölands Konstskola II:s avgångsutställning, som i år huserar i Galleri 28:as lokal i Kalmar.

Partaj en elevutställning av Konstskolan II 1-9 maj

Det är givetvis ingen fest, eller party, i vanlig bemärkelse som vi bjuder in till. Men likt på ett party så kommer du träffa en rad olika sorters karaktärer, eller konstverk. Konstverk som binds samman av den enkla anledningen att de har skapats av en grupp konstnärer som gått på Ölands Konstskola tillsammans, i många fall två år. Alla deltagares konstnärliga praktiker är högst individuella och starka, men det finns många skärningspunkter och gemensamma nämnare; vi får möta verk som berör frågor om minne, barndom, ritualer, mytologier, natur och kropp. I allehanda olika medium; måleri, video, skulptur, teckning, assemblage och mycket annat.

Men den som förväntar sig en lättuggad röd tråd lär bli besviken – en avgångsutställning ska spreta, det ligger i sakens natur. Även om deltagarna har gått samma utbildning är de inte på något sätt stöpta i samma form. Jag tror det är det som gör Ölands Konstskola till en av landets bästa förberedande konstskolor – alla får tid och plats att utveckla just sina egna konstnärskap. Och jag kan lova att den här utställningen inte blir sista gången ni kommer att möta just årets avgångsgrupp. 
Jag är mycket glad och hedrad av att ha blivit inbjuden som curator för utställningen. Som tidigare deltagare känner jag givetvis extra mycket för Ölands Konstskola, och det är fantastiskt att se att även 10 år senare, spirar utbildningen och utbildar framtidens konstnärer.

/Richard Krantz, curator

Deltagande konstnärer:

Adelina Allberg
Niklas Breimert
Ida Cronqvist
Ivar Ferling
Elsa Graube
Catarina Gärtner
Noa Halvares
Miriam Lindgren

Tuva Strand


Pressvisning den 28 april kl 11 – 15.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.