Konstnären Lena Palmgren visar Hästskulpturer på konstgalleriet Galleri 28.

Hästskulptur av konstnär Lena Palmgren.

Efter mycket påtryckningar från besökare på Galleri 28 känns det så roligt att få välkomna tillbaka Lena Palmgren som medverkade på temautställningen 1920 på Galleri 28 tidigare i vinter. Nu ställer Palmgren ut sina omtalade skulpturer i form av hästar i brons och i Papir Maché. Skulpturerna är otroligt uttrycksfulla och varierar i storlek.

Palmgren som har bildlärareutbildning på Konstfack i grunden har varit verksam konstnär i mer än 25 år. Denna gången vågar jag säga att det är bäst att besöka utställningen i tid för det är väldigt hög efterfrågan på dessa skulpturer.

⁃ Johan Hjärtstrand, Gallerist

Så här beskriver Kalmarkonstnären själv sitt konstnärsarbete.

Min intention är inte att göra en exteriört korrekt häst. Jag vill fånga och förstärka känslan och uttrycket i hästens rörelse och sinnesstämning. Jag är oerhört fascinerad av djurs beteende och rörelsemönster. Jag arbetar direkt ur minnet och gör en ”skiss” i ståltråd som jag sedan klär i papier maché eller låter gjuta upp i brons.

⁃ Lena Palmgren

Vi håller pressvisning den 23 mars kl 16:00

Vernissage den 27 mars kl 11:00 – 15:00

Utställningen pågår mellan den 27 mars – 11 april.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.