Jurybedömd sommarsalong i Kalmar 2021

Det här är sidan för Sommarsalong 2021, vill du till Sommarsalong 2022?
Klicka här för att komma till Sommarsalong 2022!

Välkomna att söka till en jurybedömd Sommarsalong på Galleri 28 i Kalmar. Ansökan har startat och sista inlämningsdag är den 1 april. Ansökan görs digitalt på konstpool.se Utställningen kommer att visas 4 juni till 31 juli.

Sommarsalongen kommer hållas på Galleri 28 som ligger i centrala Kalmar på en av stadens många shoppinggator. Galleriet på 140 kvadrat kommer kunna visa ca 40 verk. Konstnärer kan söka med måleri, grafik, teckning och skulptur. Kalmar ligger vackert beläget vid havet med Öland som granne. Vi kan stoltsera med att staden varit vald till Sveriges sommarstad 4 år i rad.

Utställningen är jurybedömd och juryn består av arkitekten Sara Jern från Tengbom och Niklas Asker konstnär verksam i New York och Malmö samt Johan Hjärtstrand konstnär och gallerist i Kalmar.

Anmälningsavgiften på 300 kr ska täcka de administrativa kostnader som hanteringen av sommarsalongens alla ansökningar kräver.

Du söker med 4 verk. 1 verk eller fler har möjlighet att komma med på sommarsalongen. För er vars verk blir antagna ansvarar konstnären själv för transport till och från Galleri 28. Om du blir antagen kommer vi kontakta dig om vidare instruktioner och avtal. 

Galleri 28 där Sommarsalongen kommer hållas är ett galleri som visar samtidskonst med flertalet separat-och temautställningar per år. Galleriet ligger omgivet av hotell, restauranger, barer och butiker. Larmtorget som ligger ett stenkast ifrån galleriet är stadens hjärta och pulserande uteliv på sommaren.

Fredagen den 4 juni blir det VIP-kväll och vernissage på lördagen den 5 juni.

10 reaktioner på ”Jurybedömd sommarsalong i Kalmar 2021”

 1. Gun-Britt Johansson

  Hej! Mitt namn är Gun-Britt Johansson och bor i Lapplandssydport Dorotea. Jag arbetar som Speciallärare och Bildlärare. Nu tänkte jag ta möjlighet en att ansöka till er för att delta i sommarutställningen hos er på ”Galleri 28”

 2. Hej!
  Jag heter Atle, och jag representerar PAZ (Punk Art Zyndicate.)
  Vi överväger att ansöka om deltagande i deras spännande sommarutställning i Kalmar.

  Vid det tillfället har jag två frågor:

  1. Täcker registreringsavgiften på SEK 300 alla fyra ansökningarna?
  2. Vem bestämmer verkets försäljningspris, och vad beräknar ni i provision vid en ev. försäljning?

  Mvh. Atle J Jensen.

 3. Gun-Britt Johansson

  Hej! Jag är en 52-årig bild/svenska/samt speciallärare från Lapplandssydport Dorotea. Jag har betalat in den administrativa avgiften för ansökan till eran sommarsalong. Jag tänkte ansöka med 4 verk i grafik. Nu undrar jag om jag ska skicka konstverken till er nu eller hur det hela ska gå till. Jag kommer även att bertala en retur avgift när verken skickas, så då är min fundering om ni kan sköta om att skicka tillbaka dem eller måste jag komma och hämta dem personligen? Om jag blir uttagen att delta så kommer jag att vara på plats under VIP kvällen. Jag har försökt att ansöka via eran sida med det kommer ingen email tillbaka för att bekräfta registreringen för ansökan. Hur gör jag? Jag

 4. Hej, jag har skickat in min ansökan samt betalning och fick heller ingen kvittens. Hoppas att ansökan kommit fram och undrar om ni satt någon datum för när uttagningen är klar? I informationen står att ni kontaktar de som blivit antagna. Kan man räkna med ett meddelande om man inte kommer med så man kan sätta verken som tillgängliga igen?
  Tacksam för svar.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.