”1920” på Galleri 28!

1920
Konstutställning 1920 på Galleri 28.

Nu är det dags för konstgalleriet Galleri 28 att ordna sin första temautställning med temat 1920 vilket även är titeln på denna utställning. Utställningen har vernissage den 13 februari och pågår till och med den 27 februari. Medverkande är sju stycken konstnärer, alla från Kalmarregionen som ska tolka och visualisera temat eller bara använda det som ett avstamp. Johan Hjärtstrand ägare av Galleri 28 har tillsammans med Länsmusiken i Region Kalmar tagit fram idén för temat.

Felix lönn som har varit verksam konstnär i 20 år var en av de första konstnärerna att tacka ja till förfrågan att producera ett verk till utställningen 1920. Av de andra konstnärerna hittar vi kända namn för Galleri 28s publik och det är konstnärerna Sandra Fredin och Lars Kling som båda haft separatutställningar på galleriet. Några nya ansikten är målerikonstnärer Eva Sundman som ingår i konstverkstäderna i Pukeberg, likaså Alexander Aronsson har sin ateljé i Pukeberg. Aronsson jobbar ofta storskaligt i abstrakt skulptur. Lena Palmgren som är känd för sina utsökta skulpturer i mindre format gästar utställningen. Johan Hjärtstrand kommer komplettera utställningen med ett bidrag.

2 reaktioner på ””1920” på Galleri 28!”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.