Lars Kling återvänder till Kalmar – med ny utställning på Galleri 28

Med utställningen Blickar gör konstnären Lars Kling comeback, och det med känslomässigt starka och uttrycksfulla alster i olja och akryl. 

– Jag har inte ställt ut på tio år, och när det nu sker känns det extra fint att det är just i Kalmar, staden där jag vuxit upp och där jag fortfarande tillbringar mina somrar, säger han. 

Konstnären Lars Kling är utbildad på Konstfack och har genom åren haft ett 20-tal uppmärksammade och uppskattade separat- och samlingsutställningar, bland annat på Eksgården på Öland och Utställningssalongen i Stockholm. När han nu åter väljer att visa upp sin konst sker det med premiärutställningen för nystartade Galleri 28 som drivs av Johan Hjärtstrand.  

– Jag är själv konstnär, målar figurativt och har en förkärlek till det klassiska måleriet. När jag såg Lars konst kände jag därför en gemenskap och fick även ett fint intryck av honom som person. Dessutom är vi ju både från Kalmar, säger han. 

Lars Kling berättar att han i och med utställningen fått möjlighet att både blicka bakåt och framåt. 

– För mig handlar konst om att se och om att känna, tillägger han. 

Utställningen Blickar pågår under perioden 19 september – 3 oktober, på Galleri 28, Larmgatan 28, Kalmar.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.